Ню Делхи  — Първият дипломат на Афганистан в Индия подаде

...
Ню Делхи  — Първият дипломат на Афганистан в Индия подаде
Коментари Харесай

Афганистанският дипломат Закия Вардак подаде оставка, след като беше обвинена в контрабанда на злато на стойност почти 2 милиона долара в Индия

Ню Делхи  — Първият посланик на Афганистан в Индия подаде оставка дни, откакто беше хваната от летищните управляващи да придвижва злато на стойност съвсем 2 милиона $ в страната. Закия Вардак, генералният консул на Афганистан във финансовата столица на Индия Мумбай, разгласява изказване в обществените медии, в което афишира оставката си.

Посолството на Афганистан в Ню Делхи беше закрито през ноември, повече от две години след завръщането на талибаните в власт в Кабул след рухването на подкрепяното от Запада държавно управление, оставяйки Вардак като най-високопоставения представител на страната в Индия.

„ С огромно страдание разгласявам решението си да се отдръпва от ролята си в Консулство и посолство в Индия, в действие от 5 май 2024 година “, сподели Вардак в събота.

Индийските медии оповестяват, че Вардак е била спряна предишния месец от органите на финансовото разузнаване на летището в Мумбай при идването си от Дубай, дружно със сина си, носейки към 55 фунта злато. Тя не е била арестув...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР